12 stopgezette bieren die je helaas nooit meer zult zien

07 Dec 2022

12 stopgezette bieren die je helaas nooit meer zult zien

Als je van eten en drinken houdt (en als je dat niet doet, ben je op de verkeerde plek), heb je waarschijnlijk de pijn gevoeld van het stopzetten van een van je favoriete lekkernijen. Misschien verlang je nog steeds naar een Swanson TV-diner, of zou je willen dat je nog steeds Sriracha-saus bij Wendy's kon krijgen, of misschien mis je een van je favoriete stopgezette bieren die op een dag uit de schappen verdwenen.

Het goede nieuws: er zijn genoeg lekkere biertjes te drinken. Het slechte nieuws: de onderstaande bieren zijn op en we weten niet zeker of ze ooit nog terugkomen. (En voor meer biernieuws: dit grote biermerk lijkt uit de gratie te raken bij klanten.)

GERELATEERD: Dit zijn de 25 slechtste bieren ter wereld

1

Toppen droog

Bud Dry-bier stopgezet

Budweiser besloot een experimentele weg in te slaan bij het maken van dit brouwsel, door lichte lagers te combineren in de hoop unieke smaken te missen die het bedrijf nog niet eerder had geprobeerd. Helaas werd Bud Dry in het midden van de jaren 90 uiteindelijk verslagen door Bud Ice, omdat het nieuwe product "leuke" smaken had om jongere drinkers aan te spreken die op de markt zochten.

2

Miller High Life-lamp

miller high life

Niet hetzelfde als Miller Light, dit was de light versie van de "Champagne of Beers." Eind 2021 werd het bier door eigenaar Molson Coors gedropt wegens gebrek aan interesse van de consument. Het is waarschijnlijk het beste, zelfs fans waren niet echt enthousiast over dit bier met één schrift: "Ziet eruit als niets. Ruikt naar niets. Voelt als niets. Daarom is dit zo leuk."

3

Pete's Wicked Ale

brouwerijmedewerker onderzoekt bier

Pete's, een van de pioniers van de ambachtelijke bierbeweging in de jaren 90 in de VS, was een tijdlang een van de grootste ambachtelijke brouwerijen die er waren en een van de eersten die nationale distributie kreeg. Ze sloten echter hun deuren en vanaf maart 2011 bestond Pete's niet meer.

GERELATEERD: Publix laat je nu je boodschappen doen met een glas wijn of bier in de hand

4

Falstaff

Misschien herinner je je dit Amerikaanse bier uit 1838 niet meer, maar waarschijnlijk dronk je vader of opa het. In de jaren zestig was Falstaff het op twee na grootste biermerk in de VS en een vaste waarde op honkbalvelden en barbecues in de achtertuin. Je kunt het bier niet meer krijgen, maar je kunt dit nostalgische bord van Walmart wel bezitten.

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: 11 bieren die nooit de prijs waard zijn

5

Middernachtzon M

Midnight Sun M bier

Deze barleywine in Belgische stijl werd voor het laatst gebrouwen in 2005 en werd gecreëerd om de tiende verjaardag van deze brouwerij in Alaska te vieren en was meteen een hit. Omdat het eenmalig was, is het onmogelijk om het te krijgen, en op een gegeven moment gingen flessen voor $ 1500 op eBay!

6

Meester Brau

Meister Brau-bier werd aan het begin van de 20e eeuw een populair lokaal brouwsel in Chicago. Toen de zaken in de jaren 70 echter vertraagden, kocht Miller Brewing Company de worstelende brouwerij op en in 2005 werd de Brau afgebouwd. Miller Light is echter voortgekomen uit Meister Brau Light, dus de impact is nog steeds voelbaar. Nogmaals, het bier mag dan op zijn, maar dit bord leeft voort bij Amazon.

7

Mooie dingen Jack D'Or

Pretty Things Jack D'Or-bier

Het in Boston gevestigde Pretty Things Beer&Ale Project was een geliefde, grillige lokale brouwerij die in de jaren 2000 enkele van de interessantere bieren op de markt creëerde en in 2015 de deuren sloot en fans in rouw achterliet om Jack D' Of een pittig, citroenachtig bier waar we graag weer van nippen.

8

Southampton zwarte frambozenlambiek

Gebrouwen door Southampton Publick House in Long Island, was deze variatie op een traditionele framboise werkelijk uniek. Bijna twee jaar gerijpt in wijnvaten, werd Black Raspberry in 2012 uitgebracht voor slechts 400 flessen rechtstreeks van de brouwerij.

9

Goose Island koning Henry

Goose Island Pere Jaccques

King Henry was een barleywine in Engelse stijl met een karamelsmaak waar mensen gek op waren, waarschijnlijk omdat hij rijpte in Pappy Van Winkle 23 barrels, de legendarische bourbon. Het wordt niet meer gebrouwen sinds 2011, maar de op bourbon vat gerijpte barleywine van Goose Island is ook erg lekker.

10

Ijskelderrand

Icehouse-brouwerij

Icehouse Edge was een ander slachtoffer van Molson Coors' big cut, de zware pils met een donkergouden uiterlijk en 8% ABV - een spin-off van Icehouse - werd ook stopgezet in 2021.

11

Milwaukee's beste premie

Milwaukee's beste premiumbier

Dit brouwsel is het zoveelste slachtoffer van het snoeien van het merk Molson Coors, maar de Light- en Ice-versies zullen nog steeds worden gebrouwen. Als je wanhopig bent, kun je het nog steeds in de schappen vinden, aangezien het in augustus 2021 werd stopgezet.

GERELATEERD: De lelijke bijwerkingen van elke dag bier drinken, zeggen experts

12

Rood, Wit & Blauw Pils

Red, White & Blue Lagerbier

Nog een bier dat je ouders en grootouders misschien met plezier zullen herinneren, dit gemakkelijke drinker dateert uit de dagen vóór de drooglegging en keerde op tijd terug voor de Tweede Wereldoorlog. Het laaggeprijsde brouwsel was tientallen jaren een redelijk populaire nationale verkoper.

Een versie van dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd in augustus 2022. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie.