Meer dan 40% gedaald: Deutsche Bank zegt deze 2 neergeslagen aandelen te kopen voordat ze zich herstellen

07 Dec 2022

Meer dan 40% gedaald: Deutsche Bank zegt deze 2 neergeslagen aandelen te kopen voordat ze zich herstellen

Moeten beleggers zich voorbereiden op een winter vol aanhoudende tegenwind? De inflatie blijft hoog, stijgende rentetarieven zetten kapitaal onder druk en maken consumptief krediet duurder, en zowel de Chinese COVID-lockdowns als de Russische oorlog in Oekraïne blijven de wereldwijde toeleveringsketens bekrompen.

Maar ook al hebben de markten te maken met serieuze tegenwind, niet elk aandeel zal hierop reageren door te dalen. Volgens de analisten van Wall Street-gigant Deutsche Bank zullen twee interessante aandelen in de toekomst waarschijnlijk aanzienlijke winsten boeken.

Als we kijken naar de TipRanks-database, zien we dat beide een Buy-rating hebben en dat beide de afgelopen maanden zware verliezen hebben geleden, waardoor ze ernstig achterblijven bij de bredere markten. Toch zijn de analisten van Deutsche Bank van mening dat deze aandelen in 2023 ruimte hebben om te winnen, in de orde van grootte van 40% of meer. Hier zijn de details.

BlackSky-technologie (BKSY)

We beginnen met een microcap-satellietinlichtingenbedrijf, BlackSky. Dit bedrijf bezit en exploiteert een toonaangevend netwerk van kleine satellieten in een lage baan om de aarde en kan op een kosteneffectieve, efficiënte manier beelden vastleggen waar en wanneer zijn klanten dat willen. De diensten van BlackSky omvatten gegevensverwerking op zijn Spectra AI-softwareplatform, dat gegevens van sensoren van derden kan integreren voor kritische inzichten en analyses. Het klantenbestand van het bedrijf omvat Amerikaanse en internationale overheidsinstanties, evenals wereldwijde commerciële bedrijven en organisaties.

BlackSky beheert een substantiële constellatie van kleine satellieten en het bedrijf kan zijn klanten meerdere voordelen bieden. Deze omvatten een gemiddelde productlevering van 90 minuten, een gemiddelde van 60 minuten bij satellietbezoeken en tot 15 satellietbezoeken per locatie per dag. Bovendien kan BlackSky directe satellietdownlinks bieden voor zowel grond- als maritieme operaties.

Dit alles komt neer op een solide bedrijf in een unieke niche. BlackSky maakte hiervan gebruik om in 3Q22 een indrukwekkende omzetstijging van 113% op jaarbasis te behalen, tot een totaal van $ 16,9 miljoen. Deze winst werd mogelijk gemaakt door solide winsten in beeldmateriaal en softwareanalysediensten, waardoor hun aandeel in de totale omzet toenam tot 89%. Terwijl BlackSky, zoals veel geavanceerde technologiebedrijven, met een nettoverlies werkt, overtrof de winst per aandeel van - $ 0,12 de prognose van - $ 0,20 van Street.

Verhaal gaat verder

Terwijl BlackSky dit jaar indrukwekkende groeicijfers liet zien, waaronder een groot contract met het National Reconnaissance Office (NRO) van de Amerikaanse overheid, zijn verlieslatende bedrijven in 2022 uit de gratie geraakt en zijn de aandelen van het bedrijf sterk gedaald. Year-to-date is BKSY met 62% gedaald.

Analist Edison Yu dekt BlackSky voor Deutsche Bank en merkt op dat het bedrijf de laatste tijd moeilijkheden heeft gehad, maar ook dat het voldoende momentum heeft opgebouwd om het volgende jaar door te zetten.

“BlackSky is operationeel inconsistent geweest, maar is uiterst gefocust op het gebruik van zijn vlaggenschip Spectra AI-software om waardevolle bruikbare inzichten te genereren en wordt ondersteund door lucratieve overheids-/defensiecontracten die het volgens ons uiteindelijk een aantrekkelijk strategisch doelwit maken gezien de huidige lage waardering. .. BlackSky profiteert van een hogere klantactiviteit in verband met het conflict tussen Rusland en Oekraïne en ook van andere contracten die sterker binnenkomen... BlackSky breidt zijn verkoopteam en netwerk van partners uit, wat meer klanten aan boord zou moeten brengen”, meende Yu.

Gezien het toekomstige potentieel van BlackSky, beoordeelt Yu het aandeel als een koop samen met een koersdoel van $ 3 om zijn vertrouwen in een eenjarige winst van 75% aan te geven. (Klik hier om Yu's staat van dienst te bekijken)

Nu kijkend naar de rest van de straat, andere analisten houden ook van wat ze zien. 4 Buys en geen Holds of Sells tellen op tot een Strong Buy-consensusbeoordeling. De aandelen worden verhandeld voor $ 1,71 en hun gemiddelde koersdoel van $ 4,25 suggereert een potentiële stijging van ~148% voor de komende 12 maanden. (Zie BSKY-aandelenprognose op TipRanks)

Coherent Corporation (COHR)

Het tweede aandeel waar we naar gaan kijken, Coherent, heeft een nieuwe ticker maar een lange geschiedenis. Tot juli van dit jaar stond het bedrijf bekend als II-VI en bekleedde het een belangrijke positie in de siliciumhalfgeleiderchip-industrie. Het leeft nog steeds in die niche en ontwerpt en produceert precisieapparatuur voor technische materialen en opto-elektronische componentsystemen. Maar op 1 juli van dit jaar voltooide het bedrijf de overname van Coherent, Inc., en vanaf 8 september nam het gecombineerde bedrijf de naam Coherent aan en begon de COHR-ticker op de NASDAQ te gebruiken. Hoewel het bedrijf een nieuwe branding, een nieuwe naam en een nieuwe ticker heeft aangenomen, zal het de II-VI-aandelengeschiedenis blijven gebruiken in continuïteit met COHR.

Aan de zakelijke kant heeft het nieuwe bedrijf de lasertechnologie van Coherent, Inc. toegevoegd aan zijn eigen hightech precisiebewerking en opto-elektronica. Al met al zal de combinatie naar verwachting toegevoegde waarde opleveren voor zakelijke klanten in de chipsector.

In het meest recente kwartaal, Q1 van fiscaal jaar 2023, zag Coherent een grote sequentiële sprong in inkomsten, van $ 887 miljoen in fiscaal 4Q22 tot $ 1,34 miljard in de huidige periode. Dit was een q/q winst van 51%; op jaarbasis bedroeg de omzetwinst 68%. De sterke omzetgroei werd ondersteund door een organische omzetgroei van 20% op jaarbasis. Vooruitkijkend kan Coherent rekenen op een recordachterstand van $ 3,05 miljard, een stijging van 119% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Net als vele anderen heeft het aandeel in 2022 zwaar geleden; COHR-aandelen zijn meer dan 49% gedaald sinds de jaarwisseling.

Sidney Ho van Deutsche Bank neemt echter een optimistische houding aan, gezien de daling van de aandelenkoers en de problemen die beleggers zorgen baren.

“COHR-aandelen presteerden dit jaar tot nu toe slechter dan de bredere markt, uit angst dat de groei van de organische activiteiten zal vertragen en de nieuw verworven legacy Coherent-activiteiten te veel zijn blootgesteld aan bbp-gedreven markten, terwijl de schuldenlast na de deal is ook te hoog. Op basis van de vooruitzichten van het bedrijf en op basis van ons recente werk zijn we echter van mening dat de zorgen van beleggers te pessimistisch zijn", legt Ho uit.

"We geloven ook dat sommige van de groeibevorderende factoren in communicatie, siliciumcarbide (SiC), sensing, semicap en display ondergewaardeerd worden door beleggers, wat de risico's van de rest van het bedrijf waarschijnlijk ruimschoots zal compenseren", voegde de analist eraan toe.

Gezien de discrepantie tussen de aandelenprestaties van het bedrijf en zijn sterke potentieel, beoordeelt Ho COHR als een koop voor de toekomst en stelt hij een koersdoel van $ 50 vast, wat een opwaarts potentieel van ~ 44% over een jaar impliceert. (Klik hier om Ho's staat van dienst te bekijken)

Over het algemeen heeft dit chipgerelateerde technologiebedrijf 16 recente beoordelingen van de analisten van Street opgepikt, waaronder 11 Buys, 4 Holds en 1 Sell, voor een gematigde koopconsensusbeoordeling. Het gemiddelde koersdoel is $ 56,71, wat een stijging van 63% impliceert ten opzichte van de huidige aandelenkoers van $ 34,81. (Zie COHR-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.