Transformeer je lichaam na 60 met deze tips voor gewichtsverlies

07 Dec 2022

Transformeer je lichaam na 60 met deze tips voor gewichtsverlies

Afvalrages en dieettrends komen en gaan, maar de dagelijkse gewoonten die u helpen af ​​te vallen zijn tijdloos. U kunt een willekeurig aantal diëten proberen, waaronder keto, koolhydraatrijk, koolhydraatarm, vetrijk, vetarm, veganistisch of zelfs carnivoor. Maar als je naast een voedzaam dieet geen andere gezonde levensstijlgewoonten volgt, is het onwaarschijnlijk dat je de doelen voor gewichtsverlies bereikt waar je zo hard voor hebt gewerkt. Daarom spraken we met Blanca Garcia, RDN, een geregistreerde diëtiste en voedingsdeskundige bij Health Canal, die haar beste tips voor gewichtsverlies deelt om je lichaam na je 60ste te transformeren.

Hoewel de sleutel tot gewichtsverlies voornamelijk bestaat uit het eten van volledig voedsel (terwijl je een calorietekort hebt) in combinatie met regelmatige aerobe oefeningen en weerstandstraining, denken veel oudere volwassenen dat ze vastzitten aan het lichaam dat ze hebben op 60 en ouder. U kunt er echter gerust op zijn dat u, ongeacht uw leeftijd, uw conditie kunt verbeteren en uw lichaam kunt transformeren. Volgens het National Institute on Aging is het ook essentieel om uw gewicht binnen een normaal bereik te houden voor gezond ouder worden. Overgewicht, vooral oudere volwassenen, kan het risico op het ontwikkelen van verschillende chronische en mogelijk dodelijke gezondheidsproblemen verhogen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, hypertensie en beroerte.

Gelukkig heeft u de volledige controle over het verlagen van uw risico op deze gezondheidsproblemen en het transformeren van uw lichaam. Dus of je nu in de 20, 80 of ergens tussenin bent, lees verder om Garcia's universele tips te ontdekken om kilo's kwijt te raken en gezonder te worden op je 60e en ouder.

1

Drink meer water.

vrouw die water drinkt en gehydrateerd blijft om je lichaam te transformeren na je 60e

Iedereen weet dat gehydrateerd blijven essentieel is voor een goede gezondheid, maar meer H2O drinken kan je ook helpen om kilo's kwijt te raken en je lichaam te transformeren na je 60e. Bijvoorbeeld een mini-recensie gepubliceerd in Frontiers in Nutrition concludeerde dat het drinken van meer water gewichtsverlies bevorderde en de risicofactoren voor obesitas en diabetes type 2 verminderde.

"Om je lichaam na je 60e te transformeren, is water onmisbaar. Naarmate je ouder wordt, ben je vatbaarder voor uitdroging als gevolg van lichte temperatuurstijgingen of onvoldoende waterinname", legt Garcia uit. "Ook is water essentieel in een programma voor gewichtsverlies, omdat het je helpt in balans te blijven en het vetverbrandingspotentieel optimaliseert."

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: 7 afslankgewoonten van de grootste verliezers

2

Verwijder sterk bewerkte voedingsmiddelen.

verscheidenheid aan bewerkte voedingsmiddelen

Een van de meest invloedrijke stappen om op elke leeftijd gewicht te verliezen, is het verwijderen van ultraverwerkte voedingsmiddelen uit uw dieet. Volgens een studie gepubliceerd in Cell Metabolism, ervoeren mensen die een dieet volgden met veel ultrabewerkte voedingsmiddelen een aanzienlijke gewichtstoename en gemiddeld 500 calorieën meer per dag dan degenen die minimaal bewerkte voedingsmiddelen consumeerden.

"Sterk bewerkte voedingsmiddelen omvatten voorverpakt voedsel, diepvriesdiners, gebak, koekjes en alles met toegevoegde smaken, kleuren, vulstoffen en conserveringsmiddelen", zegt Garcia. "De meeste van deze voedingsmiddelen missen hoogwaardige ingrediënten en voedingsstoffen die het gezonde herstel van cellen en weefsels ten goede komen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel geraffineerde koolhydraten, toegevoegde suikers en ingrediënten en dragen bij aan gewichtstoename en voedingsonevenwichtigheden in het lichaam."

>

3

Eet een verscheidenheid aan groenten.

man met krat verse tuingroenten

"Alleen omdat je 60 bent, [dat] betekent niet dat je geen kwaliteitsingrediënten verdient. Eigenlijk is 60 wanneer het beste van het beste op je bord zou moeten liggen," zegt Garcia. "Dat betekent dat u een grote verscheidenheid aan groenten in uw dieet moet opnemen. Elke groente levert een verscheidenheid aan vitamines, mineralen, vezels en vloeistoffen terwijl ze weinig calorieën bevatten, waardoor u de voedingsstoffen binnenkrijgt die u nodig heeft en tegelijkertijd gewichtsverlies bevordert."

Uit onderzoek is gebleken dat een verhoogde groente-inname het risico op gewichtstoename met 82% kan verminderen. Uit een ander onderzoek bleek ook dat de tailleomtrek van vrouwen in een periode van vijf jaar met 0,36 centimeter (cm) afneemt bij elke portie groente.

GERELATEERD: De perfecte 10 minuten durende workout voor gewichtsverlies voor beginners

4

Kies voor plantaardige eiwitten.

tofu bites in a bowl, gezonde gewoonten om je lichaam te transformeren na 60

Eiwit is een nuttige voedingsstof voor gewichtsverlies omdat het de verzadiging verhoogt, wat helpt de calorie-inname te verminderen. Het type eiwit dat je op je bord legt, is echter net zo belangrijk als de hoeveelheid. "Dieren zijn niet de enige eiwitbron. Je kunt ook eiwitten uit planten halen. Plantaardige eiwitten zijn onder meer linzen, bonen, garbanzos, quinoa, sojabonen en tofu. Het voordeel van plantaardige eiwitten is dat je de eiwit zonder het verzadigde vet en de extra calorieën die de doelstellingen voor gewichtsverlies kunnen saboteren", zegt Garcia.

5

Kies volkoren granen en vezels.

volkoren pasta

Veel mensen schelden koolhydraten uit als schadelijk voor gewichtsverlies. De geraffineerde koolhydraten van lage kwaliteit in bewerkte voedingsmiddelen dragen echter bij aan gewichtstoename, niet de gezonde, hoogwaardige complexe koolhydraten en vezels in volkoren granen die u kunnen helpen gewicht te verliezen.

"Volkoren granen betekenen dat de vezels niet zijn verwijderd. Deze voedingsmiddelen omvatten volkoren pasta, bruine rijst, wilde rijst, volkoren brood en volkoren tortilla's", zegt Garcia. "Het opnemen van voedingsmiddelen die volkoren granen zijn, levert complexe koolhydraten en vezels op, zodat u zich langer verzadigd voelt en minder eet."